21-01-07

Wijntjes

Gisterenavond tot 2u op café gezeten, genietend van heerlijke witte wijn. Vanmorgen lekker lang uitgeslapen. Zondag is stevast luie dag, languit op de zetel met 'n goed boek, een kop koffie en een koek (welke dan ook). Hmmmmm... Nu, zo lui was hij ook weer niet want ik had les 16 van mijn loopprogramma voor de boeg. Om 16u trok ik m'n loopschoenen aan. Het sportterrein (2,4km van begin- tot eindpunt) lag er verlaten bij. Hier ga ik regelmatig joggen. Af en toe wissel ik ook af met zweedse pistes in de buurt. Het was koud en de wind sneed 'n beetje in mijn gezicht. Ik was nog maar net weg en bedacht toen dat handschoenen misschien niet zo'n slecht idee waren. Volgende week zal het 'n stuk kouder worden dus ik zal me moeten wapenen. Vandaag stond een rustigere les op het programma hetgeen ik niet betreurde gezien het slechte weer en mijn achilespees die me tijdens de vorige les parten speelde. Vandaag liep ik 2min, 3min, 5min, 5min en 5min. Tijdens de eerste 5 min. liet mijn mp-3 speler het tweemaal afweten waardoor ik buiten m'n wil opeens les 17 hoorde. Even "terugspoelen". Het lopen ging goed, ik had op andere blogs (waaronder die van Ruth - dankjewel daarvoor) gelezen over het belang van 'n rustig tempo. Dat ging ik ook 'ns proberen. Niet eenvoudig... traag lopen is idd moeilijker dan vlug. Dinsdag ga ik opnieuw en ik kijk er nu al heel erg naar uit. Smurfineke heeft gelijk, lopen werkt verslavend! Het belangrijkste nieuws van de dag... achilespees? waar-wat-hoe?? Ik heb er helemaal geen last van gehad. Ik vermoed dat het komt door de dag rust maar ik heb ook extra aandacht besteed aan de manier waarop ik m'n voet neerplofte (dit klinkt niet goed)... eerst de hiel en daarna verder afrollen.

Intussen hebben er ook al enkele mensen mijn blogje ontdekt en een reactie gepost. Heel erg bedankt daarvoor allemaal!! Ik hoop dat we mekaar nog lang zullen volgen en aanmoedigen.

Volgende week ga ik 'ns langs de bibliotheek... op zoek naar goede boeken over lopen, trainingsprogramma's, hartslagmeters en voeding voor en na het lopen. Mocht er iemand een goed boek kennen dan mag je het altijd even laten weten.

Rest mij nog aan iedereen een hele fijne loopweek te wensen. Slaapwel en vele groetjes!!

 

18:47 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Opluchting Gelukkig heb je niks meer gevoeld van je achillespees. Voor een starter is het echt een kunst om de eerste maanden blessurevrij te blijven. Ik wens je veel succes bij je nieuwe uitdaging. En... hardlopen werkt inderdaad verslavend.

Gepost door: Harmsie | 21-01-07

Welkom Bij deze heb ik je blogje ook ondekt en wens je welkom in loopblogland.

Gepost door: Marc | 21-01-07

oef fijn dat die achillespezen geen pijn meer doet! Er zijn heel wat goeie boeken uit, de meesten bevatten allemaal wel hetzelfde type informatie. Het boek van Amby Burfoot (redacteur van de Amerikaanse Runners World) is een hele goeie (ben de titel effe kwijt), hebben ze in de Fnac denk ik. Zowel voor beginners als gevorderden heel nuttige informatie.Veel leesplezier!

Gepost door: Ruthje | 21-01-07

wijn luek dat je mijn log gevonden heb katrien, ik nu de jouwe dus ook :-) en met wijn en laat naar bed kun je best een goede loper worden :-)

Gepost door: martine | 21-01-07

Welkom Ik heb dus ook je log ontdekt! Welkom in hardloopblogland!

Gepost door: Patricia | 22-01-07

Moedig ! Proficiat dat u voor een gezonde ontspanning kiest. En nu maar duimen voor het, zonder problemen, vol te houden.
P-TER

Gepost door: P-TER | 22-01-07

welkom dag katrien , fijn dat je ook je plezier gevonden hebt in het lopen . Je bent nog een prille beginner , maar met veel inzet en doorzetting zal je zeker je doelen bereiken . Ooit stonden wij daar ook zo , en ooit zal jij naast mij staan in het startvak en voor mij aan de aankomst.Nu je eje toch in de blog wereld gestort hebt , wil ik je al dadelijk uitnodigen om op 14 oktober mee te gaan naar de marathon van eindhoven met al de bloggers. Er is hier een megelijk hied om ook een 6 km of halve marathon te lopen . Dit is echt de moeite om te beleven . Moest je ooit graag schema's hebben , ik maak er zelf ook voor vele bloggers . Meer info op mijn blog , en maak erzelf ook reclame over op je blog, Hoe meer blogende zielen hoe meer vreugde .Veel succes met je verdere trainingen

Gepost door: mario | 23-01-07

Hey Kat, join the club.
Wat ik een goed boek vind, is het boek van "Coach Paul" (die van de Marathon documentaire van Canvas). Zijn echte naam is Paul Van Den Bosch en het boek heet: Compleet handboek looptraining van joggen tot marathon. Alles wordt er in klare taal verduidelijkt en er staan ook wat interessante schema's in.
Veel succes

Gepost door: Jan | 24-01-07

De commentaren zijn gesloten.