23-01-07

Een gezond klimaat om in te lopen...

Hallo bloglopers,

vandaag heb ik les 17 van het start-to-run programma achter de rug. Het deed deugd, na een hele dag vergaderen. Dinsdagavond probeer ik altijd na het werk rechtstreeks te gaan joggen. Het doet goed, om de stress ervan af te lopen. Vandaag liep ik 2min, 3min, 5min, 6min, 6min. Enfin, ik denk het toch. Dankzij m'n mp-3 speler en de begeleidende stem van Evy houd ik het allemaal niet zo nauwgezet in de gaten. Het was 'n beetje koud maar ik had me er beter tegen gewapend. Lopen in de vrieskou heeft iets! Het was wel oppassen om m'n voet niet om te slaan in de bevroren moddersporen. Het geluid van je schoenen op de krakende ondergrond is zalig. Er waren vandaag heel wat joggers, en ook langs de weg vallen ze me op, steeds meer en meer. Ik denk dat mijn brein een extra sensor voor lopers heeft ontwikkeld. Het lopen gaat echt goed. Ik ben blij! Mijn achilespees laat niet meer van zich horen. Ik heb eigenlijk nog niet het gevoel dat ik over m'n grenzen ga, met het gebruik van het start-to-run programma. Mijn geduld wordt op de proef gesteld... ik kijk al uit naar les 19. Dan loop ik 'n keer 8min. Het geeft me wel 'n kick om m'n grenzen te verleggen. Toch, ik moet voorzichtig blijven hé. De uitnodiging van marathonmanneke (Mario) om op 14 oktober in Eindhoven te lopen staat al in m'n agenda. Hopelijk moet ik de tip-ex er niet voor boven halen! Bedankt Mario!

Daarnet een warme douche genomen en nu nog even relaxen! Inslapen valt ook beter mee sinds ik loop .

Ik ga jullie nu alweer verlaten. Ik post spoedig 'n nieuw berichtje. Mag ik toch nog even vragen aan de mensen die zich, net als mij, ook zorgen maken over onze mooie moeder aarde om onderstaand berichtje even te lezen!

Op 1 februari doen we ALLE LICHTEN UIT van 19u55 tot 20.00u !Zend dit bericht door naar zoveel mogelijk mensen!
ACTIE tegen de klimaatsverandering. Neem op 1 februari 2007 deel aan de grootste mobilisatie van de burgers tegen de klimaatsverandering !L'Alliance pour la Planète (groepering van milieuverenigingen) doet een oproep tot al de burgers :
Gun de planeet 5 minuten rust! Iedereen wordt verzocht alle lichten te doven op 1 februari as, van 19u55 tot 20.00u.Het gaat er niet om enkel die dag gedurende 5 minuten energie te besparen, maar wel om de aandacht van de burgers, de media en tevensde politieke besluitvormers te vestigen op de energieverspilling en op de noodzaak om dringend iets te ondernemen !
Gedurende 5 minuutjes zal de planeet kunnen uitrusten : dat duurt echt niet lang en het kost niets. En het zal de politici en kandidaten voor de parlementaire verkiezingen van juni 2007 duidelijk  maken dat de klimaatverandering een onderwerp uitmaakt dat weegt in het politieke debat.
En waarom op 1 februari 2007? Omdat die dag in Parijs het nieuwe rapport van de klimatologische
experten van de Verenigde Naties uitkomt. En dat gebeurt bij onze buren! Wij kunnen dus onmogelijk deze kans laten voorbijgaan en  moeten bijgevolg de schijnwerpers richten op de dringende aard van 's  werelds klimatologische situatie. Als we allen deelnemen zal deze  actie werkelijk een mediatieke én politieke invloed hebben, en dit  enkele maanden vóór de verkiezingen !
Laat dit bericht zoveel mogelijk circuleren, stuur het zoveel  mogelijk door, ook naar lokale politici; vermeld het in Newsletters, op je Internetsite of blog ...

 

BEDANKT,

groetjes, katrien


20:31 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

goe bezig Met zo een mp 3 speler zie ik niet echt zitten , maar evi naast mij , zou ik wensen terug in de begin schoenen te staan -)

Gepost door: mario | 23-01-07

zalig... zo lopen met een MP3 hé !
Ik heb de mijne ook altijd aan, stimuleert echt om te lopen en 't wordt dan echt wel niet zo eentonig..
groetjes en nog veel succ6 verder met je start to run !
Steven

Gepost door: Steven | 24-01-07

Evy Volgens mij zou het lopen nog veel aangenamer zijn als er voor de vrouwen een zwoele, sensuele mannenstem de trainingskes zou leiden. Maar toch respect om het al zolang met Evy vol te houden. Raar hé, nu jezelf loopt zie je ineens overal lopers. Geniet in ieder geval van het lopen!

Gepost door: Smurfineke | 24-01-07

heerlijk heerlijk loopweer!

Gepost door: martine | 25-01-07

De commentaren zijn gesloten.