25-01-07

Geen zin

Vandaag had ik geen zin om te gaan lopen. De voorbije nacht sliep ik erg onrustig waardoor ik vanmorgen met een zeer zwaar hoofd uit m'n bed stapte. Het ene huisbezoek volgde het andere op... en het ene verhaal zoog me al meer leeg dan het andere. Bovendien begonnen de klieren in m'n keel te zwellen en warm aan te voelen... als het ware hun gevecht tegen de ziektekiemen. Ik kwam thuis en kon niet weerstaan aan de lekkere vis met aardappelpuree die op tafel stond. Hm, en nu... nu moet ik nog gaan lopen. Zucht... zou ik niet 'n keertje skippen? Bovendien... ik wil toch niet nog zieker worden?

NEEN, niet twijfelen, niet denken... gewoon doen. Ik moffelde me in een laagje stof en nog één en nog één en nog één. Een sjaal en muts, handschoenen. Oké, nu kan ik er tegen. Vandaag liep ik 2min, 4min, 5min, 6min en 7min. Het ging relatief goed. Nog steeds geen last van kwetsures. Nu zit ik achter m'n pc en ik voel me best zalig... lekker gedouched en opgemonterd... mentaal en fysiek. Ik denk dat ik fijn ga slapen vannacht. Er zitten twee rustdagen tussen de afgelopen en de volgende training. Soms lijkt het alsof ik nooit die 5 of 10 km ONAFGEBROKEN zal kunnen lopen. We zullen wel zien hé, ik ben alleszins al 'n pak gezonder aan het leven dan een kleine 2 weken geleden.

Slaapzacht en tot gauw! groetjes, kat

20:11 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Stap voor stap Katrien, ik heb zopas je blog ontdekt. Tof dat je ook zo geniet van lopen.
Je hoeft je geen zorgen te maken hoor over het lopen van die 5 of 10km. Zoals je nu bezig bent, ga je dat zeker halen. Chapeau overigens dat je toch bent gaan lopen alhoewel je geen zin had, met die spirit kom je er zeker.

Gepost door: philippe | 26-01-07

koud hé... om zoals gisteren in te lopen.
Maar je hebt er idd nadien wel een supergoed gevoel van !
Blij hier zo af en toe ook nog 's een beginnend loperke/loopsterke te ontdekken, die net als ik ervaart hoe zwaar die eerste weken wel niet zijn.
Loop ze nog, Kaatje en geniet van 't wknd !
Groetjes,
Steven

Gepost door: Steven | 26-01-07

Tintelend gevoel Dat tintelend gevoel na de inspanning en het douchke. Zalig, hé. Daar doen we het toch allemaal voor. Knap dat je hebt doorgebeten!

Gepost door: Harmsie | 26-01-07

Karakter Goed dat je toch gelopen hebt, ongetwijfeld zal het nog gebeuren dat je geen of weinig zin hebt. Zeker in het begin is het dan belangrijk om daar niet aan toe te geven.

Gepost door: Marc | 26-01-07

Welkom! Welkom in loop-en blogland. Heb net je blog ontdekt, leuk hoor. Ik kom zeker af en toe nog eens piepen wat je uitspookt. Knap gelopen trouwens. staar je niet blind op anderen die al 5 of 10 of... km kunnen lopen, wij zijn zoveel maanden, jaren.. geleden ook begonnen met 2 minuten hoor! Veel succes en plezier met het lopen!

Gepost door: Julie | 27-01-07

gaat je zeker lukken mijn vrouw is 2 jaar geleden ook begonne met star2run . Ze has nog nooit sport gedaan .Het was zelfs al, een gek zicht roen ik ze de éérste keer en loopschoen zag aantrekken ( zo iemand was ze , een stijve op getutte trien ) niet verder vertellen he -).Maar dat ze karakter had , dat wist ik . Ze is eraaan begonnen , en ik weet nog goed hoe de éérste 100 m waren hoor, gewoon verschrikkelijk .Maar opgeven , dat stond niet op haar schema.Na 10 weken liep ze 5 km en nog eens 10 weken later deed ze de 10 km in 1.10 u. Ik was heel fier op haar en ook op mijn dochter van 11 die samen met haar begonnen was en er ook ingeslaagt is om deze afstand te lopen , maar die liep nog een beetje sneller.Er zullen zeker nog slechte dagen komen , maar vergeet die zo vlug mogelijk en onthou enkel de goede , veel succes en tot in eindhoven op de halve marathon -).

Gepost door: mario | 28-01-07

De commentaren zijn gesloten.