28-01-07

Grensverleggend

Mijn lichaam lijkt haar strijd tegen de ziektekiemen niet te winnen. Vanmorgen werd ik wakker met een "koorts-gevoel". De thermometer gaf echter 36,93° aan. Je kent waarschijnlijk wel dat gevoel he, denken dat je koorts hebt maar het toch niet hebben. Na een brunch met croissants, ei en koffie plofte ik in de zetel neer... onder m'n fleece en gouden uil winnaar De engelenmaker van Stefan Brijs. Na de eerste pagina's te hebben verslonden vroeg ik me af of het wel 'n goed idee zou zijn om te gaan lopen. Afgelopen week deed het me goed, maar kon ik nu niet beter 'n beetje voorzichtig zijn? De signalen van m'n lichaam respecteren?

Vandaag zou een grensverleggende les zijn waarin ik 4min, 6min, 7min en 8min mocht lopen. Ik keek er al de hele week naar uit. Overigens, vanaf deze les slechts drie weken te gaan en dan zou ik de 5km gehaald hebben. Omdat ik toch wel gebrand stond op deze les besloot ik het risico toch maar te nemen. Ik moffelde me in m'n sportkledij en reed richting sportterein. M'n neus en longen leken propvol met vocht en slijm te zitten (waarschijnlijk was het ook zo - m'n excuses aan de mensen die deze details minder interessant vinden). Hoe dan ook, het was wel 'n vechtlesje. Gelukkig had ik aan 'n zakdoek gedacht. Die was ik afgelopen donderdag vergeten, knap lastig! 8min liep ik voorheen nog nooit. Met andere woorden... ik heb m'n grens verlegd. Het was best vermoeiend en soms deed het 'n beetje pijn. Gelukkig stelde Evy (Gruyaert - start to run) me gerust; "om je genzen te verleggen moet je 'n beetje afzien". Toch kan ik niet zeggen dat ik buiten adem raak of voel dat m'n reservers op zijn. Positief toch hé. Dinsdag ga ik opnieuw... 4x8min. Dit keer zonder inlooptijd van een 2-tal minuutjes. Ik vraag me af of het niet beter is om toch die 2min ook te lopen, bij wijze van opwarming. Voor en na het lopen stretch ik zachtjes m'n kuiten en dat doet wel goed.

Bedankt aan de mensen die lieve reacties hebben gepost op m'n vorige bericht. Tof om zo aangemoedigd en gerustgesteld te worden! Deze blog werkt voor mij... al moet ik toegeven dat er ook 'n beetje sociale controle begint te spelen . Maar mezelf kennende was dat net wat ik nodig had.  Immers, alleen gaan lopen is niet altijd gemakkelijk.

Ik wens jullie allemaal een fijne sportweek! Tot dinsdag!

groetjes, katrien

17:00 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Succes Hoi, heb net je leuke blogje ontdekt en wens je alvast veel succes met je trainingen. Je eerste 5km komt al in zicht en je zal zien, hoe langer de loopminuten worden, hoe leuker je het zal vinden... tot het loopvirus je helemaal te pakken heeft en je niet meer zonder kan. Succes!

Gepost door: Muriel | 28-01-07

Enthousiasme Het is leuk te lezen hoe enthousiast je bent over lopen en hoe het loopvirus je al goed te pakken heeft. Als je je echt ziek voelt en ZEKER als je koorts hebt zou je toch beter niet lopen. Je blijft er alleen maar langer ziek door (ik spreek uit ervaring, I learned it the hard way en was 2,5 weken ziek ipv 1...). Veel beterschap en veel loopplezier. En ja, proficiat met de 8 minuten!

Gepost door: Julie | 28-01-07

Weg gevonden Leuk om weer een dame te ontmoeten die start met lopen! Ik heb dan ook de weg naar uw blog gevonden!Veel succes gewenst!!

Gepost door: Carmen | 28-01-07

luitser toch maar... naar je lichaam én de wijze raad van Julie !
Zelfs een verkoudheid neem je best ernstig - lopen vergt best veel van ons ( beginnende lopers ) lichaam ! ( vind ik toch )
Anyway, verzorg je goed én blijf zo genieten van het lopen en toi toi voor de sessie van morgen.
Groetjes,
Steven

Gepost door: Steven | 29-01-07

ziekjes wel luisteren naar je lichaam maar je bent nu volop weerstand aan het opbouwen. Dus voortaan de virusjes negeren en alleen het loopvirus accepteren.

Gepost door: Smurfineke | 31-01-07

Op zoek naar een goed Start to run loopschema om te beginnen lopen?
Kijk dan zeker eens op http://www.start-to-run.be!

Op het forum vindt je veel mede-lopers en kan je ervaringen of tips uitwisselen!

Gepost door: Start to run loopschema | 13-01-11

De commentaren zijn gesloten.