28-01-07

Grensverleggend

Mijn lichaam lijkt haar strijd tegen de ziektekiemen niet te winnen. Vanmorgen werd ik wakker met een "koorts-gevoel". De thermometer gaf echter 36,93° aan. Je kent waarschijnlijk wel dat gevoel he, denken dat je koorts hebt maar het toch niet hebben. Na een brunch met croissants, ei en koffie plofte ik in de zetel neer... onder m'n fleece en gouden uil winnaar De engelenmaker van Stefan Brijs. Na de eerste pagina's te hebben verslonden vroeg ik me af of het wel 'n goed idee zou zijn om te gaan lopen. Afgelopen week deed het me goed, maar kon ik nu niet beter 'n beetje voorzichtig zijn? De signalen van m'n lichaam respecteren?

Vandaag zou een grensverleggende les zijn waarin ik 4min, 6min, 7min en 8min mocht lopen. Ik keek er al de hele week naar uit. Overigens, vanaf deze les slechts drie weken te gaan en dan zou ik de 5km gehaald hebben. Omdat ik toch wel gebrand stond op deze les besloot ik het risico toch maar te nemen. Ik moffelde me in m'n sportkledij en reed richting sportterein. M'n neus en longen leken propvol met vocht en slijm te zitten (waarschijnlijk was het ook zo - m'n excuses aan de mensen die deze details minder interessant vinden). Hoe dan ook, het was wel 'n vechtlesje. Gelukkig had ik aan 'n zakdoek gedacht. Die was ik afgelopen donderdag vergeten, knap lastig! 8min liep ik voorheen nog nooit. Met andere woorden... ik heb m'n grens verlegd. Het was best vermoeiend en soms deed het 'n beetje pijn. Gelukkig stelde Evy (Gruyaert - start to run) me gerust; "om je genzen te verleggen moet je 'n beetje afzien". Toch kan ik niet zeggen dat ik buiten adem raak of voel dat m'n reservers op zijn. Positief toch hé. Dinsdag ga ik opnieuw... 4x8min. Dit keer zonder inlooptijd van een 2-tal minuutjes. Ik vraag me af of het niet beter is om toch die 2min ook te lopen, bij wijze van opwarming. Voor en na het lopen stretch ik zachtjes m'n kuiten en dat doet wel goed.

Bedankt aan de mensen die lieve reacties hebben gepost op m'n vorige bericht. Tof om zo aangemoedigd en gerustgesteld te worden! Deze blog werkt voor mij... al moet ik toegeven dat er ook 'n beetje sociale controle begint te spelen . Maar mezelf kennende was dat net wat ik nodig had.  Immers, alleen gaan lopen is niet altijd gemakkelijk.

Ik wens jullie allemaal een fijne sportweek! Tot dinsdag!

groetjes, katrien

17:00 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

25-01-07

Geen zin

Vandaag had ik geen zin om te gaan lopen. De voorbije nacht sliep ik erg onrustig waardoor ik vanmorgen met een zeer zwaar hoofd uit m'n bed stapte. Het ene huisbezoek volgde het andere op... en het ene verhaal zoog me al meer leeg dan het andere. Bovendien begonnen de klieren in m'n keel te zwellen en warm aan te voelen... als het ware hun gevecht tegen de ziektekiemen. Ik kwam thuis en kon niet weerstaan aan de lekkere vis met aardappelpuree die op tafel stond. Hm, en nu... nu moet ik nog gaan lopen. Zucht... zou ik niet 'n keertje skippen? Bovendien... ik wil toch niet nog zieker worden?

NEEN, niet twijfelen, niet denken... gewoon doen. Ik moffelde me in een laagje stof en nog één en nog één en nog één. Een sjaal en muts, handschoenen. Oké, nu kan ik er tegen. Vandaag liep ik 2min, 4min, 5min, 6min en 7min. Het ging relatief goed. Nog steeds geen last van kwetsures. Nu zit ik achter m'n pc en ik voel me best zalig... lekker gedouched en opgemonterd... mentaal en fysiek. Ik denk dat ik fijn ga slapen vannacht. Er zitten twee rustdagen tussen de afgelopen en de volgende training. Soms lijkt het alsof ik nooit die 5 of 10 km ONAFGEBROKEN zal kunnen lopen. We zullen wel zien hé, ik ben alleszins al 'n pak gezonder aan het leven dan een kleine 2 weken geleden.

Slaapzacht en tot gauw! groetjes, kat

20:11 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

23-01-07

groentje

Hallo bezoekers van mijn blog...

 

dit zijn mijn eerste stapjes in blog-land. Hij is nog volop "under construction". Ik hoop hier tijd te vinden om jullie te vertellen over mijn persoonlijke start-to-run project :-). Doelstelling: 15km lopen (onafgebroken) en liefst tegen een aanvaardbare tijd. Ik leg mezelf geen tijdsdruk op... ik zal wel proberen 3 maal in de week te gaan lopen. Mezelf kennende heb ik aanmoediging nodig... dus iedereen die zich geroepen voelt... shoot!

 

Verder weet ik niet tot wat mijn blog nog zal uitgroeien... mensen die iets willen weten over mijn ongelooflijk toffe kat "BRUNO" mogen het altijd vragen. :-)

 

groetjes,

katrien

20:34 Gepost door Katrien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Een gezond klimaat om in te lopen...

Hallo bloglopers,

vandaag heb ik les 17 van het start-to-run programma achter de rug. Het deed deugd, na een hele dag vergaderen. Dinsdagavond probeer ik altijd na het werk rechtstreeks te gaan joggen. Het doet goed, om de stress ervan af te lopen. Vandaag liep ik 2min, 3min, 5min, 6min, 6min. Enfin, ik denk het toch. Dankzij m'n mp-3 speler en de begeleidende stem van Evy houd ik het allemaal niet zo nauwgezet in de gaten. Het was 'n beetje koud maar ik had me er beter tegen gewapend. Lopen in de vrieskou heeft iets! Het was wel oppassen om m'n voet niet om te slaan in de bevroren moddersporen. Het geluid van je schoenen op de krakende ondergrond is zalig. Er waren vandaag heel wat joggers, en ook langs de weg vallen ze me op, steeds meer en meer. Ik denk dat mijn brein een extra sensor voor lopers heeft ontwikkeld. Het lopen gaat echt goed. Ik ben blij! Mijn achilespees laat niet meer van zich horen. Ik heb eigenlijk nog niet het gevoel dat ik over m'n grenzen ga, met het gebruik van het start-to-run programma. Mijn geduld wordt op de proef gesteld... ik kijk al uit naar les 19. Dan loop ik 'n keer 8min. Het geeft me wel 'n kick om m'n grenzen te verleggen. Toch, ik moet voorzichtig blijven hé. De uitnodiging van marathonmanneke (Mario) om op 14 oktober in Eindhoven te lopen staat al in m'n agenda. Hopelijk moet ik de tip-ex er niet voor boven halen! Bedankt Mario!

Daarnet een warme douche genomen en nu nog even relaxen! Inslapen valt ook beter mee sinds ik loop .

Ik ga jullie nu alweer verlaten. Ik post spoedig 'n nieuw berichtje. Mag ik toch nog even vragen aan de mensen die zich, net als mij, ook zorgen maken over onze mooie moeder aarde om onderstaand berichtje even te lezen!

Op 1 februari doen we ALLE LICHTEN UIT van 19u55 tot 20.00u !Zend dit bericht door naar zoveel mogelijk mensen!
ACTIE tegen de klimaatsverandering. Neem op 1 februari 2007 deel aan de grootste mobilisatie van de burgers tegen de klimaatsverandering !L'Alliance pour la Planète (groepering van milieuverenigingen) doet een oproep tot al de burgers :
Gun de planeet 5 minuten rust! Iedereen wordt verzocht alle lichten te doven op 1 februari as, van 19u55 tot 20.00u.Het gaat er niet om enkel die dag gedurende 5 minuten energie te besparen, maar wel om de aandacht van de burgers, de media en tevensde politieke besluitvormers te vestigen op de energieverspilling en op de noodzaak om dringend iets te ondernemen !
Gedurende 5 minuutjes zal de planeet kunnen uitrusten : dat duurt echt niet lang en het kost niets. En het zal de politici en kandidaten voor de parlementaire verkiezingen van juni 2007 duidelijk  maken dat de klimaatverandering een onderwerp uitmaakt dat weegt in het politieke debat.
En waarom op 1 februari 2007? Omdat die dag in Parijs het nieuwe rapport van de klimatologische
experten van de Verenigde Naties uitkomt. En dat gebeurt bij onze buren! Wij kunnen dus onmogelijk deze kans laten voorbijgaan en  moeten bijgevolg de schijnwerpers richten op de dringende aard van 's  werelds klimatologische situatie. Als we allen deelnemen zal deze  actie werkelijk een mediatieke én politieke invloed hebben, en dit  enkele maanden vóór de verkiezingen !
Laat dit bericht zoveel mogelijk circuleren, stuur het zoveel  mogelijk door, ook naar lokale politici; vermeld het in Newsletters, op je Internetsite of blog ...

 

BEDANKT,

groetjes, katrien


20:31 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

21-01-07

Wijntjes

Gisterenavond tot 2u op café gezeten, genietend van heerlijke witte wijn. Vanmorgen lekker lang uitgeslapen. Zondag is stevast luie dag, languit op de zetel met 'n goed boek, een kop koffie en een koek (welke dan ook). Hmmmmm... Nu, zo lui was hij ook weer niet want ik had les 16 van mijn loopprogramma voor de boeg. Om 16u trok ik m'n loopschoenen aan. Het sportterrein (2,4km van begin- tot eindpunt) lag er verlaten bij. Hier ga ik regelmatig joggen. Af en toe wissel ik ook af met zweedse pistes in de buurt. Het was koud en de wind sneed 'n beetje in mijn gezicht. Ik was nog maar net weg en bedacht toen dat handschoenen misschien niet zo'n slecht idee waren. Volgende week zal het 'n stuk kouder worden dus ik zal me moeten wapenen. Vandaag stond een rustigere les op het programma hetgeen ik niet betreurde gezien het slechte weer en mijn achilespees die me tijdens de vorige les parten speelde. Vandaag liep ik 2min, 3min, 5min, 5min en 5min. Tijdens de eerste 5 min. liet mijn mp-3 speler het tweemaal afweten waardoor ik buiten m'n wil opeens les 17 hoorde. Even "terugspoelen". Het lopen ging goed, ik had op andere blogs (waaronder die van Ruth - dankjewel daarvoor) gelezen over het belang van 'n rustig tempo. Dat ging ik ook 'ns proberen. Niet eenvoudig... traag lopen is idd moeilijker dan vlug. Dinsdag ga ik opnieuw en ik kijk er nu al heel erg naar uit. Smurfineke heeft gelijk, lopen werkt verslavend! Het belangrijkste nieuws van de dag... achilespees? waar-wat-hoe?? Ik heb er helemaal geen last van gehad. Ik vermoed dat het komt door de dag rust maar ik heb ook extra aandacht besteed aan de manier waarop ik m'n voet neerplofte (dit klinkt niet goed)... eerst de hiel en daarna verder afrollen.

Intussen hebben er ook al enkele mensen mijn blogje ontdekt en een reactie gepost. Heel erg bedankt daarvoor allemaal!! Ik hoop dat we mekaar nog lang zullen volgen en aanmoedigen.

Volgende week ga ik 'ns langs de bibliotheek... op zoek naar goede boeken over lopen, trainingsprogramma's, hartslagmeters en voeding voor en na het lopen. Mocht er iemand een goed boek kennen dan mag je het altijd even laten weten.

Rest mij nog aan iedereen een hele fijne loopweek te wensen. Slaapwel en vele groetjes!!

 

18:47 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

19-01-07

een achilespees die niet wil meewerken

Vandaag heb ik 'n dagje thuis kunnen werken. Voordeel is dat je je dag helemaal zelf kan invullen. Om 11u ben ik dan ook gaan lopen. Na de hevige storm van gisteren leek de kust veilig genoeg. De zon scheen en toen ik met lopen begon moest ik spontaan glimlachen. Ik begin echt te geloven dat joggen 'n soort van prethormoon doet produceren. Evy (Gruyaert) was natuurlijk ook van de partij. Het is grappig hoe ze je aanmoedigt... "flink, hou nog even vol" - "verdeel je krachten", "je hebt dat weer fantastisch gedaan". Een collega vroeg me onlangs of ik niet nerveus werd van die stem. Neen hoor, het motiveert om vol te houden. Het was vandaag bijna een heuse veldloop, door modder en plassen. Vandaag liep ik 3min., 5min., 6min. en 7min. Aan het eind kreeg ik pijn in mijn rechter achilespees. Ik herinner me dat ik 'n jaar geleden stopte met lopen omdat de pijn te hevig werd. Op de andere lopersblogs ben ik op zoek naar tips. Ligt het aan mijn loopschoenen, zet ik m'n voet verkeerd bij het lopen, moet ik meerdere dagen tussen laten? Ik weet het niet goed. Morgen rustdag en zondag ga ik opnieuw. Het zal een minder zware les worden. Jawel, ik volg Evy's lessen op de voet. Nog 12 te gaan en dan zou ik 5km kunnen lopen. De reeks erna zit ook in mijn ambitieuze plan... op naar de 10km.

 

Een leuk weekend en tot later!

19:03 Gepost door Katrien | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |