01-02-07

drukke week

Hallo loopbloggers,

afgelopen dinsdag en vandaag (donderdag) ben ik gaan lopen. Neen hoor... ik ben niet aan het "slabbakken" :-) De tijd om m'n blogje bij te werken ontbrak helaas.

Het start-to-run programma gaat nu, klaarblijkelijk, aan een rush-tempo vooruit. In de eerste fase ging het minuutje per minuutje vooruit. Nu maakt Evi (haha... grappig dat Evi voor mij samenvalt met start-to-run... ik moet altijd lachen als ik haar op TV zie. Overigens, erg origineel en verrassend komt ze helaas niet meer uit de hoek met die standaard zinnetjes. Toch blijf ik het de tofste madam op één vinden) plots grote sprongen van 2 minuten. Dinsdag liep ik 4 maal 8 minuten. Vaandag 2 maal 10 minuten en zelfs 1 maal 12 minuten. Ik vond het wel 'n beetje 'n teleurstelling toen ik merkte dat ik in deze tijd slechts 4,8 km liep, nog altijd niet de 5 km. Nog even geduld oefenen hé. Ik kan wel zeggen dat het allemaal goed lukt. Ik merk dat mijn conditie echt vooruit gaat. Naar het einde van iedere looptijd krijg ik wel wat pijn aan mijn achilespees. De 1 of 2 minuten wandelrust gebruik ik dan ook vaak om te stretchen. Mijn benen roepen dan werkelijk om 'n stretch-beurt. Ik heb absoluut niet het gevoel buiten adem te raken, het is enkel het zware gevoel in m'n benen dat me doet zeggen: kom op Katrien, volhouden. Weet je dat ik soms zelfs probeer te mediteren tijdens het lopen. Enfin, als je het tenminst zo kan noemen. Ik probeer m'n gedachten volledig te focussen op... iets dat helemaal niets met het lopen te maken heeft. Door m'n gedachten van het lopen te laten afdwalen ben ik uiteraard ook minder bezig met eventuele pijn, de nog af te leggen meters, het feit dat ik het misschien iets te koud of te warm heb enz. Is dit herkenbaar voor anderen? Zijn er mensen die andere middeltjes gebruiken wanneer je even voelt dat je tegen je gens aanbotst?

Ik geniet echt van het lopen. Het werkt mentaal ook als 'n enorme boost en het geeft ook veel energie. Ik moet wel zeggen dat ik 'n beetje nonchalant omga met zoetigheid. Wanneer ik 's avonds weer 'n stuk chocolade uit de kast neem voel ik me helemaal niet schuldig: "och, dat loop ik er morgen wel weer af". Enerzijds heb ik wel het gevoel dat mijn lichaam nu meer roept om 'energie'. Anderzijds, lopen is gezond en laat ik dat gezondheidsprincipe toch ook doortrekken naar andere domeinen.

Ziezo, ik ga het hierbij laten - zo meteen doe ik alle lichten voor 5 minuten uit. Meer nieuws krijgen jullie zondag... nu staan er 2 rustdagen op het programma.

Vele groetjes, kat

19:44 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Knap Wat een vooruitgang! Knap hoor! Tja, als ik het even moeilijk heb tijdens het lopen denk ik ofwel aan Parijs (de marathon) ofwel zet ik mijn favorietje liedje op op de mp3, maar ja, dan ben je natuurlijk Evi kwijt he;...

Gepost door: Julie | 01-02-07

Mooi mooi! Echt tof om te lezen dat je zo'n vooruitgang boekt Katrien! En wat die teleurstelling betreft dat je nog net geen 5km gelopen had, wat maakt dat nu uit? Ik haal mijn voldoening steeds uit het feit dat ik mezelfs beter voel worden. Afstand en snelheid volgen automatisch wel.
Keep up the good work!

Gepost door: Jeroen | 02-02-07

Gevonden Hey Katrien,

heb je blog gevonden, ging erg snel ;).
Die 5 km zal er wel vlug aankomen.
Volhouden.

Groetjes

Gepost door: Jeroen | 02-02-07

Snoeper Sinds ik loop, heb ik ook geen schuldgevoelens meer als ik een chocoladewafel (soms twee en heel soms zelfs eens drie) uit de kast haal. Veel succes nog!

Gepost door: Harmsie | 03-02-07

Welkom Misschien een beetje te laat, maar toch nog van harte welkom onder de bloggende lopers. Vanaf volgende week heb ik weer wat meer tijd om te sporten na 3 weken cursus voor het werk.
Groetjes en nog veel succes

Gepost door: Geert | 04-02-07

De commentaren zijn gesloten.