04-02-07

running hond

Vandaag was een bijzonder zware looptraining. Na twee dagen rust (hoewel in tijd uitgedrukt bijna drie dagen) voelde ik meteen dat mijn lichaam uit haar leuke loopritme was geraakt. Het weekend was wederom behoorlijk lui, ik ben beginnen lezen in: hardlopen voor beginners van Amby Burfoot - en zat bijgevolg het hele weekend gekluisterd aan dat toch wel boeiende boek. Ruthje, bedankt voor de tip. Ik vermoed dat mijn lichaam toch wel even wou protesteren toen ik mijn eerste metertjes liep. Het moet een grappige looptred geweest zijn. Vanmiddag nam ik een lichte maaltijd en ik dacht dat ik een goed uur nadien wel aan les 22 van mijn programma kon beginnen. Niets bleek minder waar. Mijn maag leek bij iedere stap 'n keertje om te draaien waardoor ik deze les in een behoorlijk misselijke toestand heb afgesloten. Ik begin stilaan te begrijpen wat die winnersmentaliteit van sportlui betekent. Geef nooit en te nimmer op... ik heb het vandaag ook niet gedaan. Ik moet echter toegeven dat dit mijn eerste training was waarbij ik opgelucht en blij de laatste meters liep. Vandaag liep ik 2x15min. Ik vind het 'n vreemde les... gezien de vorige er eentje was waarin ik 10-10-12min liep en de volgende 10-12-12min zal lopen. Ik overwoog even om les 22 nog een keer te herhalen maar die 10-12-12 lijkt me minder zwaar. Gek hoe 'n grote energieverschaffer zelfs maar 'n minuutje wandelen kan zijn. Ik heb relatief weinig las van blessures, alleen mijn rechterachilespees blijft 'n beetje zeuren gedurende de hele loop. Echt pijn kan ik het niet noemen en herstellen doe ik vlug. Misschien toch 'ns een loopanalyse overwegen. Weet iemand waar ik dit in het Limburgse zou kunnen doen?

Vandaag schrok ik tijdens het lopen wel even. Er kwam plots uit de struiken een hond mijn richting in gelopen. Hij zag er best wel schattig uit maar gezien ik drie jaren geleden flink door zo'n viervoetertje gebeten werd weet ik nooit hoe te reageren. Ik ben dan maar gewoon blijven verder lopen in de hoop dat hij zijn tanden niet in mijn kuiten zou zetten. Gelukkig deed hij dit niet en liet me gewoon met rust. De kans dat ik dit nog 'ns zal meemaken is bijzonder groot. Ik mag er niet aan denken dat zo'n blaffende medemens (oeps, hond) besluit om leuk met me mee te lopen. Over storende elementen gesproken, in de buurt van het sportterrein was er iemand een vuurtje aan het "stoken". Ook knap lastig want ik had het gevoel even in zuurstofnood te zitten.

Jullie lezen het hé, de training van vandaag zat boordenvol avontuur... op 'n manier die zich niet te vaak moet voordoen welteverstaan.

Houd het veilig deze week! Veel liefs, katrien

15:34 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Leuke training Je hebt het goed gedaan hoor. Als je dan wat meemaakt onderweg is er nog wat meer leute bij ook. Mooie streek om te lopen?

Gepost door: Geert | 04-02-07

hondjes daar heb ik het ook niet zo mee als ik aan het lopen ben. Nog altijd goed bezig met Evy. Die 5 km komt er snel aan.

Gepost door: Smurfineke | 04-02-07

Vervelend nu ben ik een enorme hondenliefhebber, maar ik vind het toch ook vervelend als die baasjes hun hond overal laten loslopen. JE weet nooit hoe zo'n beest zal reageren he!

Gepost door: Julie | 04-02-07

Woef! Haha, best wel grappig. blijkbaar hebben we dus allebei onze hoogste hartslag van de training vandaag gehaald onder het toeschouwend oog van een viervoetige blaffer... Schandalig! Ik ga dit hier tussen de boerderijen ook ongetwijfeld nog meer tegenkomen, dit was trouwens ook niet de eerste keer.
Groetjes!

Gepost door: Jeroen | 04-02-07

Tja die hondjes, hé Tijdens het weekend langs de Leie gaan lopen en daar krioelt het natuurlijk van de loslopende honden. Ik begrijp de baasjes natuurlijk wel want hun beesten zitten wellicht de ganse dag opgesloten. Maar als de baasjes een loper zien aankomen dan vind ik toch dat ze hun beste vriend mogen aanlijnen. Hun eerste reactie is ook altijd van: "hij doet echt niets, hoor." Maar ik heb ooit eens prijs gehad en toen was de verbaasde reactie: "het is de eerste keer dat hij bijt." Niet aan je hart laten komen en train ze nog!!

Gepost door: Harmsie | 05-02-07

Karakter Ongetwijfeld zal het nog wel eens gebeuren, dat je minder zin hebt om te trainen en dan moet je even doorbijten. Eens je dan vertrokken bent betert dat wel en na je training ben je dan blij dat je toch gelopen hebt.

Gepost door: Marc | 05-02-07

Speciaalzaak Ik ken twee speciaalzaken voor lopers in Limburg: De Sporter, Kempische Steenweg Hasselt en Ren in Tessenderlo.

PS: ik voel met je mee, ik heb op mijn blog ook een verslag gemaakt van mijn ontmoeting met een brave viervoeter.

CU

Gepost door: Jan | 06-02-07

verzorg je achilles... toch maar goed ! Zeker nu stilaan je trainingsvolume begint toe te nemen. In het boek dat Ruth je heeft aangeraden staan zeker wel wat tips hieromtrent.
Loop ze nog en tot schrijfs,
Steven

Gepost door: Steven | 06-02-07

hondjes al verschillende keren zo'n viervoeter achter me aan gehad en al één keer gebeten ook (gelukkig door zo'n klein kefhondje, 'k heb hem ne goeie sjot teruggegeven). Enig voordeel: je gaat er effe sneller van lopen ;-)
Voor de rest: prima bezig en geniet nog van dat boek!

Gepost door: Ruthje | 06-02-07

De commentaren zijn gesloten.