06-02-07

sneeuwloopje

vandaag had ik mijn, tot op heden, mooiste loopervaring. Om 19u30 vond ik eindelijk de tijd om mijn loopschoenen aan te trekken. Op weg naar het sportterrein (ik rijd er altijd even met de auto naartoe) zag ik de regendruppels in sneeuwvlokjes veranderen. Vandaag liep ik 10min, 12min en nog 'ns 12min. Tijdens de eerste 10 min. kreeg ik pijn aan mijn rechterknie. Daar had ik voorheen nog nooit last van. Hmm, voor alles 'n eerste keer? Toen die pijn verdwenen was liet mijn achilespees (eveneens de rechterkant - duidelijk m'n slechte kant - geen wonder dat ik linkshandig ben :-) weer van zich horen. De pijn was draaglijk, misschien kan ik het meer omschrijven als 'n soort van 'last'. Halfweg de eerste reeks van 12min voelde ik me in topvorm. TOPVORM, nooit eerder dit woordje gebruikt. Ik begin mijn weg in het lopersjargon te vinden (en te voelen).

De sneeuwvlokjes die naar beneden dwarrelden waren prachtig, zeker in de "spotlights" van het sportterrein. Mijn blik op die ontelbaarheid en de beats van Evy's start-to-run gaven me het gevoel alsof ik in een razendsnel tempo liep. Lees vooral: "het gevoel ALSOF". Het was alleszins wel 'n leuke ervaring. Ik voelde me goed en vrij. Is het je ook al overkomen dat je binnenpretjes kijgt tijdens het lopen? Tijdens mijn tweede rondje maakt ik opeens een visualisatie van mezelf in zo'n glazen stolpje waarin een miniatuur landschapje zit. Wanneer je ermee schudt dwarrelen er nep sneeuwvlokjes in het rond. Yep, al ooit 'n jogger in zo'n glazen schud-ornament gezien? Ik vanavond wel :-)

Niet dat ik in een negatieve toon wil eindigen maar de laatste weken voel ik me ontzettend moe. Ik heb ook erg veel honger waardoor ik veel (te veel) naar binnen werk. Ik las onlangs ook over het feit dat sportdank wel goed zou zijn, voor-tijdens-na. Ik vermoed dat er in blogwereld wel wat reclame gemaakt mag worden. Drinken jullie dit ook en welke merken zijn het meest aan te raden? Ik moet ook 'ns op zoek gaan naar voedingsmiddelen die me het meest energie verschaffen.

By the way... vandaag legde ik ongeveer 5,5km af. Yes... ik liep ze nog niet aaneensluitend maar toch... weer 'n mijlpaal hé.

Donderdag verleg ik, hopelijk, opnieuw een grens! Tot dan!

groetjes, running kat

22:03 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

1001 energiedrankjes en -repen Maar vrij duur als je het regelmatig wil gebruiken. Daarom heb ik altijd een bus Isostar poeder staan. Daar maak je zelf isotone drank mee aan, die je zo "straf" maakt als je wil. Maar drinken tijdens het lopen hoeft maar als je meer dan een uur/anderhalf uur gaat lopen. Vooeal na het lopen veel drinken. Zelfs gewoon water is goed, of isostar... Alle andere merkjes (incl. die van den Aldi) geven hetzelfde. Lees de energietabel (of hoe noemt dat) maar eens en vergelijk. Veel koolhydraten. Maar dat vindt je in gewone cola of fruitsap ook hoor. Voor energierepen of gellekes geldt hetzelfde. Vergelijk de tabel en neem wat je lekker (en betaalbaar) vindt. Let wel vast voedsel tijdens het lopen is niet evident. Achteraf is dat geen probleem. Proberen is de boodschap. Als je nog vragen hebt, bindt je de weg naar mijn blog wel.

Gepost door: Wim | 07-02-07

Nu je het zegt;.. Ik had er nooit over nagedacht, maar al mijn blessures zijn inderdaad altijd aan mijn rechtervoet / knie geweest en ik ben ook linkshandig.... grappig!

Gepost door: Julie | 07-02-07

Aquarius - Isostar Na een lange training van meer dan een uur drink ik altijd een aquarius of los ik een isostartablet op in een halve liter water. Extra eten heb ik nog niet nodig maar ik drink wel veel...water :-) geen alcohol hoor. Als ik een periode van extreme moeheid heb (meestal gepaard met wat draaierig zijn) neem ik wat extra zout en na een 2 à 3 dagen voel ik me een heel stuk beter. Toch oppassen met die pijntjes.

Gepost door: Smurfineke | 07-02-07

ik meng soms een beetje limonade/fruitsap gewoon met water, zelfde effect en zo duur nie ! gewoon water is eigl al genoeg, maar 't is voor de smaak (en het psychologisch effect ?)

Gepost door: jogginggirl | 11-02-07

De commentaren zijn gesloten.