13-02-07

Doseren

De afgelopen dagen had ik veel last aan m'n rechterknie. Tijdens het lopen merkte ik haast niets maar nadien was de stijfheid en de pijn duidelijk merkbaar. Ik heb ze 's avonds dan maar heel goed behandeld met ijs en flexium en rara... vandaag niets gevoeld. Ik had echt veel zin in het lopen... we hadden weer team-vergadering op het werk en tja... een loopje helpt altijd om frustraties te verwerken. Een beetje overmoedig startte ik aan de eerste 15min. Ik liep ze aan een redelijk vlug tempo en moest tijdens de laatste 5min. vaart minderen omdat het best zwaar werd. De 2-wandelminuutjes waren m.a.w. welgekomen. Ik denk dat m'n conditie redelijk oké is gezien ik heel vlug terug een rustige ademhaling en hartritme heb. De volgende 15min. waren ook best zwaar. Ik vermoed dat ik aan het begin teveel krachten en energie had verbruikt. Vandaag kwam ik net niet aan de 5km. Nog twee lesjes en ik zou ze moeten kunnen lopen. Goh, wat zou ik ze toch zo graag in 30min halen. We zullen zien hé. Ik geniet vanavond van het feit dat ik absoluut geen pijn heb, nergens gewoon ;-) Donderdag ga ik er echt op letten om te doseren en TRAAAG te lopen. Het is niet de snelheid die telt maar wel de volghouden minuten... denk ik.

Fijne week nog aan jullie allemaal en veel loopplezier! groetjes, kat

22:57 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

doseren.. is niet altijd makkelijk hé.
Ik heb daar - als beginnende loper - ook moeilijkheden mee. Een egaal tempo aanhouden lukt me ook niet, ofwel te wnel weg of net te traag.
En die 5 km die komt er wel aan hoor, en ja ik denk ook dat je best het accent legt op uithouding ( en het verbeteren van je algemene conditie ) en nog niet zozeer op snelheid.
Veel loopplezier nog en tot schrijfs,

Gepost door: Steven | 14-02-07

Iedere beginnende loper wil te snel gaan ... en praktisch ierdere beginnende loper voelt dat na verloop van tijd. Eigenlijk is het zo dat je lichaam zich moet aanpassen aan de balasting (elke looppas belast je knie met drie maal je lichaamsgewicht). Ik merk na een drietal jaar dat m'n beenspieren duidelijk zijn veranderd en min of meer aangepast aan "de loopsport" Dus goede raad .... niet overhaasten .... rustig opbouwen .... zeker als je weet dat de meeste beginnende lopers afhaken door bessures
PS : Wat is omgeving Hasselt? Zelfs ben ik afkomstig van Borgloon ... maar ben daar al enkele jaren weg ..... mis het wel enorm (ik ga af en toe wanneer ik op bezoek ben bij mijn ouders nog eens een toertje lopen in de velden ... met voorsprong de mooiste streek van Vlaanderen...)
Succes

Gepost door: wim | 15-02-07

De commentaren zijn gesloten.