18-02-07

Carnaval

Joepie, vandaag was het zover... 5km. Mocht ik me niet zo slecht gevoeld hebben dan was ik gisteren al geweest. Ik heb de adviesen van jullie, webloglopertjes, goed onthouden. Met koorts en een griepgevoel kan je beter nog een extra dagje rusten. Vandaag ging het dus beter en na het lopen had ik zelfs het gevoel dat m'n longen terug 'open' waren. Het was dan ook ideaal loopweer. Rond het sportterein zag ik carnavalwagens voorbij rijden met de bij horende hoempapa-geluiden. Af en toe kwam ik een lallende, lachende, zingende dronkenman tegen. Carnaval, not my cup of tea.

Dinsdag start ik dus met de tweede reeks van het programma. In 30 lessen 10km lopen. Aan een tempo van 3 lessen per week moet ik er dus binnen een 10-tal weken zijn. Dit keer gooit Evy het over een andere boeg. Ze geeft ook advies over voeding, ademaling, blessures vermijden ed. Ik promoot dit programma bij ieder die het horen wil want het helpt mij ontzettend goed om vol te houden. Hoewel ik het leuker zou vinden om op m'n eigen muziek te lopen... Ach, dat zal voor na de 10km zijn.

Dinsdag heb ik een zeer lange werkdag. Omdat ik verwacht pas tegen 23u thuis te zijn heb ik besloten om VOOR het werk te lopen. Ik ben benieuwd want ochtendloopjes zijn niet zo m'n ding. Ik weet ook niet zo goed hoeveel ik voor ontbijt kan/mag eten. Niet teveel alleszins want ik heb vlug last van maagpijn.

Ziezo, ik hoop dat jullie, net als mij, de batterijtjes weer hebben kunnen opladen voor alweer een nieuwe werkweek. Vele groetekes, kat.

21:08 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Knap een eerste mijlpaal gehaald en je gaat er meteen mee door. Veel succes met je programma voor de 10 km.

Gepost door: Smurfineke | 18-02-07

wat betreft eten voor het lopen, als het geen superlange loop is, moet je niet veel eten. Gewoon een groot glas water is eigl. al genoeg. Deze morgen at ik een banaan, en daarna liep ik zo'n 12 km. Gezien jij nog in opbouw bent, zal 't wel zo veel niet zijn, dus rustig iets lichts eten zal genoeg zijn. Daarna smaakt het trouwens veel beter ! Sterk dat je er aan denkt om extra vroeg te trainen ! Evy zou haar pupillen best eens in actie zien...

Gepost door: jogginggirl | 18-02-07

Proficiat Proficiat met je 5km! Hoe lang heb je er dan uiteindelijk over gedaan? Inderdaad, tenzij je vertrekt voor meer dan 1u lopen eet je beter na het lopen 's morgens dan ervoor! En als je iets zou eten, eet dan een banaan of zo, dat geeft je lekker veel energie.

Gepost door: Julie | 18-02-07

Vraagtekens Ook van mij een dikke proficiat. Het zal wellicht niet zolang duren vooraleer je in je rubriek "persoonlijke doelstellingen" het vraagteken bij je 10 kilometer mag schrappen. Dan rest er je enkel nog het dubbele vraagteken bij de tien mijl. Veel succes nog!

Gepost door: Harmsie | 19-02-07

5! PROFICIAT met je 5 km!! Een héél mooi resultaat hoor!! En knap dat je er al direct invliegt om er nog eens 5 km bij te doen.
Wat 's morgens lopen betreft...Als je echt grote honger hebt, kan je een klein sneetje brood eten evt. met wat choco. Da's mijn turbomaaltijd bij een ochtendloop en ik ben maagpatiënt hé. Je moet het zelf wat proberen, af en toe ga je eens iets verkeerd eten maar dat weet je dan weer voor de volgende keer hé. Succes!

Gepost door: Ruthje | 19-02-07

PROFICIAT En hop naar de 10 Km, ook dit zal je lukken. Zondag paraat voor de wedstrijd in Kievit - Hasselt? De 5 Km start om 13.30 Hr en de 10 Km start om 14u30

Gepost door: Geert | 19-02-07

Way to go !! Goed bezig Katrien.
De moeilijkst Km's zijn achter de rug.
Nu is het gewoon nog opbouwen van je conditie en tempo zoeken.Zoals Julie al zegt een banaan is heel goed voor ochtendruns.
Keep up the good work , misschien komen we elkaar weleens tegen op een event.

Steven.

Gepost door: Marathonman | 19-02-07

Goe bezig Voor je het weet loop je 10km en misschien kun je dan wel eens een wedstrijdje meepikken. Zeker doen, dit zorg namelijk ook voor veel motivatie. PS: ik vind carnaval ook maar niks, dit weekend lag mijn voortuin vol confetti en denk je dat ze dat komen opruimen?

Gepost door: michael | 20-02-07

De commentaren zijn gesloten.