22-02-07

Paint Ball

Gisteren na het werk meteen gaan lopen. Ik voelde me eindelijk weer in staat om wat km-ers te verslinden. Bovendien, drie dagen rust was me ook wel in de kleren gekropen. Voor het eerst eens een andere piste in de buurt uitgeprobeerd. Het moet heerlijk zijn om zo maar wat in het wilde weg te kunnen lopen... maar gezien mijn geweldig oriënteringsvermogen houd ik het voorlopig maar bij vaste pistes. Die geven mij ook een beter zicht op de gelopen afstand.

Gisteren had ik "slechte benen". Het duurde zowat een 2-tal km vooraleer ik een aangenaam ritme bereikte. De eerste 2 km zijn ook echt wel de zwaarste, niet? Het middenstuk valt beter mee maar ik raak pas echt goed op dreef wanneer de les er alweer bijna op zit. Dan lijkt het plots alsof ik nog wel even kan verder gaan. Ik was gisteren best teleurgesteld... de training duurde 30min. en ik haalde de 5km niet (4410m). Ik doe precies een lichte prestatieterugval. 't Is wel grappig eigenlijk. Ik denk dat de meeste mensen x-aantal km lopen en nadien naar hun tijd kijken. Bij mij (en ook wel omwille van het start-to-run programa) werkt het andersom. Ik loop x-tijd en kijk nadien naar afstand. Morgen ga ik opnieuw en dan gooit Evy meteen weer 5min. bovenop de 30 van vorige les.

De piste die ik gisteren probeerde was best leuk. Korte rondjes (630m) waarvan stukjes door een bos(je). Mijn vermoeden dat Paint Ball echt niets voor mij is werd trouwens bevestigd toen ik opeens in een hagelbui terecht kwam. Die ijsbolletjes deden best pijn. De hevige regenbui die nadien volgde was echter leuk, echt leuk. Het geeft wel een kick om door sneeuw of harde regen te lopen (om nadien onder een warme douche te staan... hmmm).

Tot nu toe nog steeds geen last van blessures. M'n rechterbeen moppert soms wel maar het is altijd van korte duur.

Zondag is het midwinterloop in Kiewit... ik zou graag meedoen met de 5km... maar ik twijfel 'n beetje. Plankenkoorts? Angst om als allerlaatste toe te komen? Ik voel me er nog niet helemaal klaar voor en vrees dan ook dat het een op-het-laatste-moment-beslissing wordt.

Tot slot nog een berichtje aan jogginggirl... de 158cm slaat wel degelijk op mijn lichaamslengte... gelukkig maar :-))

Nog één dagje, bloggers, en het is weer weekend! Tot dan!

 

16:47 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Gewoon meedoen ! Gewoon meedoen, dat doen wij ook ;-)
Ik sta der ook even te bibberen hoor, zo van "Oh jee, ik sta hier als sukkel tussen al die ervaren lopers brrr"
Maar t'is meelopen dat telt, en uitlopen, en de volgende keer proberen uw tijd verbeteren , en de keer daarop verbeter je terug uw tijd, en terug , en terug , en terug !
Zo gaat dat ! En waarschijnlijk lopen we ook eens de afgang tegemoed, en gaan we jankend naar huis ! Maar de keer daar op hé , wel dan doen we het weer beter ;-)
Tot Zondag ! Ik loop de eerste keer de 10 km ! We zien wel uitlopen is de boodschap !!
gr jetty

Gepost door: jetty | 22-02-07

wedstrijd Gewoon meedoen. Uitlopen als uitgangspunt nemen en de tijd zie je achteraf wel. Je zult zelf merken dat je bij een wedstrijd automatisch sneller loopt.

Gepost door: Smurfineke | 22-02-07

Niet twijfelen, doen ... Een wedstrijd is altijd anders dan een training.
Door de adrenaline ga je ook harder lopen.
Veel sukses in de midwinterloop van Kiewit.
Ik ben bezoeker 1047, tju ... te laat :-)

Gepost door: frank spencer | 22-02-07

Kiewit Gewoon meedoen! Je gaat zien dat je achteraf je heel goed voelt!
Ik had ook enorm voor schrik en zenuwen bij mijn eerste wedstrijd van 5km, maar ik voelde me achteraf super goed!
Ik ben er zondag ook, en dan sta ik voor het eerst aan de start van de 10km! Ik geef eerlijk toe dat ik nu weer met den bibber zit hoor!

Veel succes zondag!

Gepost door: c-ke | 23-02-07

Niet twijfelen Gewoon deelnemen. Laat je in de start zeker niet opjagen en blijf gewoon je eigen tempo lopen. Na een tijdje zul je de "opgeblazen motortjes" wel één voor één oprapen. Als ik je trainingen zie dan moet je in staat zijn om binnen te komen in 32 à 33 minuten. Ik ben honderd procent zeker dat je daarmee niet als laatste zult eindigen. Anders trakteer ik!

Gepost door: Harmsie | 23-02-07

Gewoon doen Planken koorts? niets aan de hand, je ziet er weinig planken en het is altijd een wedstrijd voor je zelf. Over het inlopen daar heb ik ook altijd problemen mee. Duurt meestal een kleine vier km, erg vervelend maar ook die km moeten gelopen worden.
Hiephoi.

Gepost door: Rich@rd | 23-02-07

Gewoon doen Die 5 Km moet je gewoon meedoen, en je zal zeker en vast niet de laatste zijn hoor. Je hebt hier al meer dan 1000 fans die voor jou supporteren.
Succes.

Gepost door: Geert | 23-02-07

succes ! Ik heb nog nooit een 5 km wedstrijd gelopen. De eerste keer was 't direct 15, en toen was ik inderdaad van de laatste... Had ik aan dat tempo de 5 gelopen, dan had ik er wellicht meer lol aan beleefd en was ik zeker niet laatste... Er zijn altijd van die lopers die volle gas vertrekken, en dan 2 km later 'geparkeerd' staan of kramp krijgen... Die kun je dan met enig leedvermaak (inwendig dan toch) voorbijlopen...

Gepost door: Jogginggirl | 23-02-07

De commentaren zijn gesloten.