25-02-07

Mijn eerste keer :-)

Zondagavond, 21u38.

Het was een enorm druk weekend. Ik heb geen seconde stil gezeten. Vanavond naar een theater- en dansvoorstelling van jongeren uit de Bijzondere Jeugdzorg gaan kijken. Prachtig! Ongetwijfeld een mooie dag voor deze mensen.

Voor mij was het eveneens een grote dag (haha). Mijn eerste wedstrijdje... hoewel er op het infoblaadje duidelijk stond: "dit is geen wedstrijd maar een recreatieve loop dus geniet van het uitzicht". Toch, ik denk dat de winnersmentaliteit er bij velen inzat. De zenuwen die ik de afgelopen dagen voelde waren eigenlijk wel voorbij vanaf het moment ik richting sporthal reed. Ik wist totaal niet wat te verwachten en dat was wel 'n beetje spannend. Nu kan alleen maar besluiten dat het best een ontspannende en leuke bedoening was. Ik heb uitgekeken naar evenuele bekende webloglopers maar ik herkende geen gezichten. Ik kwam toevallig wel een kennis van me tegen en het was veel leuker om niet alleen aan de start en de finish te staan.

Roffel-roffel... mijn tijd... Ik had schrik om het niet te halen binnen de 36min, ik hoopte op 33min en liep: 29:45min (5km). Joepie! (05:57min/km - 10,8 km/u). Ik finishte als 29e van de 69 deelnemende vrouwen.

En hoe verging het me? Hm, ik heb toch wel alles gegeven hoor. Ik kan niet echt zeggen dat het genieten was. Ik zei constant tegen mezelf: volhouden-volhoud. Even dacht ik ook: pff, en dat voor een zondagnamiddag... ik lag evengoed languit op de zetel met een leuk boekje. De laatste km en zeker de laatste 400m waren echt afzien. MAAR... toen ik aan de finish die 29:45 op het bord zag staan was ik overgelukkig! Ik herstelde ook heel vlug en de flyer van de vijverloop in Heusden-Zolder (29 april 2007) nam ik al vlug onder de loep. Het werkt aanstekelijk en ik kijk eigenlijk al stiekem uit naar de volgende loop. Persoonlijk lijkt het me leuker om op snelheid te trainen dan op uithouding (of afstand). Toch, ik ga nu gewoon verder trainen met het start to run programma.

P1010001bewr

Een blije Katrien, met nog steeds tomatenwangetjes maar heel fier om haar pas verworven midwinterloop-handdoek.

Omwille van de aanstaande drukke werkweek zal mijn volgend loopje voor woensdag zijn.

Slaapzacht en tot de volgende keer! groetjes, runningkat

22:07 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (23) | Tags: midwinterjogging kiewit |  Facebook |

Commentaren

Heeel goooeed zeg ! d'as dik in orde proficiat , t'is nie moeilijk da ge rooie wangetjes hebt ,k'zou ook bloozen met z'on goede tijd en plaats doe zo verder en geniet nog van je loop ...

Gepost door: katrien r | 25-02-07

superfantastisch ! sneller dan 10 km/u en dat op je eerste wedstrijd ooit... dat beloofd voor de toekomst! Knap gedaan Katrien .. en nu op naar de 10 Km ;-)

Gepost door: bob | 25-02-07

Waw! Knappe prestatie Katrien, dat heb je schitterend gedaan, proficiat! Op zo'n wedstrijd loop je door de adrenaline altijd nét dat tikkeltje sneller dan je zelf verwacht! Je hebt er duidelijk van genoten. Op naar de volgende wedstrijd!

Gepost door: Julie | 26-02-07

PROFICIAT!!! En wat een tijd! Zo snel heb ik nog nooit gelopen op de 5 km! Ik heb voor het eerst meegedaan met de 10km en heb net over het uur gelopen. Ik was toch ook fier op mezelf hoor!
Vanaf dinsdag beginnen we meer op snelheid te trainen, dus wie weet loop ik de volgende 5km ook zo snel als jij!
Nog veel succes met de 10km hé! ;-)

Gepost door: c-ke | 26-02-07

Schitterend In tegenstelling tot de ervaring van velen was jouw "eerste keer" blijkbaar wel heel leuk. ;-)
Je hebt dat echt schitterend gedaan. Ik ken niet zoveel beginners die meteen beneden de 6 min per kilometer duiken. Keep up the good work!

Gepost door: Harmsie | 26-02-07

SUPER... dat heb je idd gewoonweg super gedaan !
Ik zou het niet kunnen, 5 km lopen in die tijd - maar dat is nu ook niet het belangrijkste ( vind ik ) - genieten van het lopen, van de overwinning op jezelf na elke training, daar doen we het voor.
In elk geval nog een dikke proficiat, Kat en ja hé... op naar de 10 KM nu !
Groetjes,

Gepost door: Steven | 26-02-07

proficiat ! amaai wat een PR !
Ik heb zo'n 2 jaar nodig gehad om aan die snelheid te geraken... Jij doet dit in 2 maand ! Proficiat

Gepost door: jogginggirl | 26-02-07

Keigoed! Wauw wat een knappe prestatie, echt keigoed gelopen hoor! Zo'n eerste wedstrijd is altijd spannend, maar je hebt er toch ook kunnen van genieten! Knappe tijd gelopen en dat na amper 2 maanden training, dat beloofd voor die 10km. Succes nog!

Gepost door: Muriel | 26-02-07

woohoo!!! wat een superdebiet Katrien!! Al direct onder de 30 min, hééél goe, je gaat nog ver geraken hoor!! Geniet nog maar lekker na!!

Gepost door: Ruthje | 26-02-07

Knappe prestatie Schitterend, je eerste 5-km wedstrijd in onmiddellijk onder het halfuur.
Knap debuut en dat voor iemand die vreesde om allerlaatste te worden :-)
Er zit duidelijk talent in jou.
Op de volgende wedstrijd loop je nog harder.
Geniet alvast maar met volle teugen van "je eerste keer" ...

Gepost door: frank spencer | 26-02-07

Proficiat Van harte gefeliciteerd, dit voor jou eerste wedstrijd, dat is een prachtpretatie hoor.

Gepost door: Geert | 26-02-07

Volgende keer Als de volgende keer aan een wedstrijdje deelneemt, dan geef je me maar een seintje. Dan zalik er zeker zijn, misschien kunnen we dan te samen lopen. Vindt je dat goed?

Gepost door: Geert | 26-02-07

proficiat maar 'k val in herhaling zeker? Goed gelopen zenne. Op naar de volgende.

Gepost door: johan | 27-02-07

kanp gelopen! de eerste keer is altijd wel een beetje afzien zeker ;-)
Enfin, de kop is eraf, de rest gaat nóg beter gaan ...

Gepost door: geert | 27-02-07

prachtig amai wat een tijd.nog volk van de'n blog en ik heb niemand gezien . Dit hebt ge prime gedaan , doe gewoon verder zoals ge bezig bent en je haalt de 10 km ook wel .Nog eens profficiat!!!!!

Gepost door: mario | 27-02-07

mooie tijd en dat voor een eerste keer

Gepost door: wim | 27-02-07

Goeie ! héél knap gelopen, daar komt zeker een vervolg op ... Geniet ervan !

Gepost door: Bart | 27-02-07

Proficiat! goed gedaan!

Gepost door: c. | 28-02-07

Puik Knappe prestatie Katrien, dat belooft voor de volgende wedstrijden. Doe zo voort !!

Gepost door: philippe | 28-02-07

midwinterjogging was ook aanwezig op de midwinter maar voor de 10 km,alvast proficiat en nog veel succes in't lopen en mss komen we mekaar es tegen,groetjes(ik kwam je naam tegen op joggings.be)

Gepost door: bakkertje 64 | 28-02-07

Dikke proficiat! Een dikke proficiat met je eerste wedstrijd! Heb je knap gedaan!! Hup naar de 10?

Gepost door: Carmen | 28-02-07

start to run Hey Katrien, ik ben Sara, 27/v/hasselt en 158 cm :-) Was wat info aan het zoeken over start-to-run en kwam net op jouw blog terecht. Ben ook met start-to-run bezig, maar 5km daar zit ik nog niet... (doe vanavond les 19: 4 keer 8 min) Leek me echt wel bijzonder lang en ineens komen die minuten er zo snel bij! Fijn om te lezen hoe het iemand anders is vergaan, leuke blog!Proficiat met je resultaat in Kiewit, hopelijk kom ik ook aan die 5 km. Doei !

Gepost door: sara | 01-03-07

Geklopt! Hey Katrien. Toevallig op je blog uitgekomen. Ik heb ook deelgenomen aan de Midwinterjogging 5km. Was voor mij ook de eerste keer een 'wedstrijd' nadat ik 4 weken bezig was met joggen. Mijn eindtijd was 29'52 dus ben net achter je geeindigd.
In ieder geval proficiat met je prestatie en nog veel succes met het lopen!

Groetjes,

Gepost door: Jorge | 16-03-07

De commentaren zijn gesloten.