25-02-07

Mijn eerste keer :-)

Zondagavond, 21u38.

Het was een enorm druk weekend. Ik heb geen seconde stil gezeten. Vanavond naar een theater- en dansvoorstelling van jongeren uit de Bijzondere Jeugdzorg gaan kijken. Prachtig! Ongetwijfeld een mooie dag voor deze mensen.

Voor mij was het eveneens een grote dag (haha). Mijn eerste wedstrijdje... hoewel er op het infoblaadje duidelijk stond: "dit is geen wedstrijd maar een recreatieve loop dus geniet van het uitzicht". Toch, ik denk dat de winnersmentaliteit er bij velen inzat. De zenuwen die ik de afgelopen dagen voelde waren eigenlijk wel voorbij vanaf het moment ik richting sporthal reed. Ik wist totaal niet wat te verwachten en dat was wel 'n beetje spannend. Nu kan alleen maar besluiten dat het best een ontspannende en leuke bedoening was. Ik heb uitgekeken naar evenuele bekende webloglopers maar ik herkende geen gezichten. Ik kwam toevallig wel een kennis van me tegen en het was veel leuker om niet alleen aan de start en de finish te staan.

Roffel-roffel... mijn tijd... Ik had schrik om het niet te halen binnen de 36min, ik hoopte op 33min en liep: 29:45min (5km). Joepie! (05:57min/km - 10,8 km/u). Ik finishte als 29e van de 69 deelnemende vrouwen.

En hoe verging het me? Hm, ik heb toch wel alles gegeven hoor. Ik kan niet echt zeggen dat het genieten was. Ik zei constant tegen mezelf: volhouden-volhoud. Even dacht ik ook: pff, en dat voor een zondagnamiddag... ik lag evengoed languit op de zetel met een leuk boekje. De laatste km en zeker de laatste 400m waren echt afzien. MAAR... toen ik aan de finish die 29:45 op het bord zag staan was ik overgelukkig! Ik herstelde ook heel vlug en de flyer van de vijverloop in Heusden-Zolder (29 april 2007) nam ik al vlug onder de loep. Het werkt aanstekelijk en ik kijk eigenlijk al stiekem uit naar de volgende loop. Persoonlijk lijkt het me leuker om op snelheid te trainen dan op uithouding (of afstand). Toch, ik ga nu gewoon verder trainen met het start to run programma.

P1010001bewr

Een blije Katrien, met nog steeds tomatenwangetjes maar heel fier om haar pas verworven midwinterloop-handdoek.

Omwille van de aanstaande drukke werkweek zal mijn volgend loopje voor woensdag zijn.

Slaapzacht en tot de volgende keer! groetjes, runningkat

22:07 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (23) | Tags: midwinterjogging kiewit |  Facebook |

23-02-07

Brandstof

PUF... vanavond was de zwaarste training ooit. Ik liep 35 volle minuten en had een tomatenhoofd van jewelste (of zo voelde het toch). In deze tijd legde ik 5750m af. Hm, tijdens het lopen zei dat duiveltje in mijn hoofd: "jij kan niet meedoen aan de midwinterloop". Evy gaf tijdens het lopen een voedingstip en ik realiseerde me dat ik vandaag slechts 4 sneden lichtgrijs brood met choco en een klein appeltje at. Echt niet voldoende brandstof. Ik moet er beter op letten... 's morgens lekkere muesli, veel fruit, veel groenten, bruin brood, beetje vetstof, yoghurt en melk en veel water. Ik beschouw dus mijn lege tank als grote oorzaak van het zware labeur van vanavond.

Het is echt super dat jullie mij zo aanmoedigen en om die reden kan ik natuurlijk niet passen voor de midwinterloop. Ik doe mee! :-) Trouwens... bang zijn voor een slechte prestatie lijkt me ook niet meteen de juiste spirit. Deelnemen is belangrijker dan winnen! Trouwens, ik zou het niet meteen een midwinterloop noemen hoor. De lente is reeds in het land. Vanavond was ik veel te warm gekleed. Sommige mensen waren zelfs al in korte broek aan het lopen.

Vanavond nog een filmpje meepikken en niet te laat slapen. Tot zondag! Groetjes van zenuwkatje!

18:58 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

22-02-07

Paint Ball

Gisteren na het werk meteen gaan lopen. Ik voelde me eindelijk weer in staat om wat km-ers te verslinden. Bovendien, drie dagen rust was me ook wel in de kleren gekropen. Voor het eerst eens een andere piste in de buurt uitgeprobeerd. Het moet heerlijk zijn om zo maar wat in het wilde weg te kunnen lopen... maar gezien mijn geweldig oriënteringsvermogen houd ik het voorlopig maar bij vaste pistes. Die geven mij ook een beter zicht op de gelopen afstand.

Gisteren had ik "slechte benen". Het duurde zowat een 2-tal km vooraleer ik een aangenaam ritme bereikte. De eerste 2 km zijn ook echt wel de zwaarste, niet? Het middenstuk valt beter mee maar ik raak pas echt goed op dreef wanneer de les er alweer bijna op zit. Dan lijkt het plots alsof ik nog wel even kan verder gaan. Ik was gisteren best teleurgesteld... de training duurde 30min. en ik haalde de 5km niet (4410m). Ik doe precies een lichte prestatieterugval. 't Is wel grappig eigenlijk. Ik denk dat de meeste mensen x-aantal km lopen en nadien naar hun tijd kijken. Bij mij (en ook wel omwille van het start-to-run programa) werkt het andersom. Ik loop x-tijd en kijk nadien naar afstand. Morgen ga ik opnieuw en dan gooit Evy meteen weer 5min. bovenop de 30 van vorige les.

De piste die ik gisteren probeerde was best leuk. Korte rondjes (630m) waarvan stukjes door een bos(je). Mijn vermoeden dat Paint Ball echt niets voor mij is werd trouwens bevestigd toen ik opeens in een hagelbui terecht kwam. Die ijsbolletjes deden best pijn. De hevige regenbui die nadien volgde was echter leuk, echt leuk. Het geeft wel een kick om door sneeuw of harde regen te lopen (om nadien onder een warme douche te staan... hmmm).

Tot nu toe nog steeds geen last van blessures. M'n rechterbeen moppert soms wel maar het is altijd van korte duur.

Zondag is het midwinterloop in Kiewit... ik zou graag meedoen met de 5km... maar ik twijfel 'n beetje. Plankenkoorts? Angst om als allerlaatste toe te komen? Ik voel me er nog niet helemaal klaar voor en vrees dan ook dat het een op-het-laatste-moment-beslissing wordt.

Tot slot nog een berichtje aan jogginggirl... de 158cm slaat wel degelijk op mijn lichaamslengte... gelukkig maar :-))

Nog één dagje, bloggers, en het is weer weekend! Tot dan!

 

16:47 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

20-02-07

1000

Van mijn goede voornemen om vanmorgen te gaan lopen is niets in huis gekomen. Gisterenavond met koude rillingen op de zetel gaan liggen en vanmorgen nog steeds een niet zo gezond gevoel. Toch maar gaan werken. Vreemd, het (beest) sluimert al 'n hele week maar wil precies niet uitbreken. Ik hoop eigenlijk morgen toch wel te kunnen gaan lopen. Ik heb wel 'n beetje bang voor die onafgebroken 30min. Het zal doseren worden.

 

Een andere mijlpaal is bijna bereikt, mijn 1000e blogbezoeker krijgt de hoofdprijs!! :-)

22:55 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

18-02-07

Carnaval

Joepie, vandaag was het zover... 5km. Mocht ik me niet zo slecht gevoeld hebben dan was ik gisteren al geweest. Ik heb de adviesen van jullie, webloglopertjes, goed onthouden. Met koorts en een griepgevoel kan je beter nog een extra dagje rusten. Vandaag ging het dus beter en na het lopen had ik zelfs het gevoel dat m'n longen terug 'open' waren. Het was dan ook ideaal loopweer. Rond het sportterein zag ik carnavalwagens voorbij rijden met de bij horende hoempapa-geluiden. Af en toe kwam ik een lallende, lachende, zingende dronkenman tegen. Carnaval, not my cup of tea.

Dinsdag start ik dus met de tweede reeks van het programma. In 30 lessen 10km lopen. Aan een tempo van 3 lessen per week moet ik er dus binnen een 10-tal weken zijn. Dit keer gooit Evy het over een andere boeg. Ze geeft ook advies over voeding, ademaling, blessures vermijden ed. Ik promoot dit programma bij ieder die het horen wil want het helpt mij ontzettend goed om vol te houden. Hoewel ik het leuker zou vinden om op m'n eigen muziek te lopen... Ach, dat zal voor na de 10km zijn.

Dinsdag heb ik een zeer lange werkdag. Omdat ik verwacht pas tegen 23u thuis te zijn heb ik besloten om VOOR het werk te lopen. Ik ben benieuwd want ochtendloopjes zijn niet zo m'n ding. Ik weet ook niet zo goed hoeveel ik voor ontbijt kan/mag eten. Niet teveel alleszins want ik heb vlug last van maagpijn.

Ziezo, ik hoop dat jullie, net als mij, de batterijtjes weer hebben kunnen opladen voor alweer een nieuwe werkweek. Vele groetekes, kat.

21:08 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

15-02-07

Avondloper

Vandaag had ik echt een goede loopdag. Mijn werkdag zat er om 19u00 op en om te vermijden dat ik aan zetelatletiek zou doen reed ik maar meteen door naar het sportterrein. Ik had een makkelijke les voor de boeg: 10,12 en 12min. Hoe later op de avond, hoe beter ik loop. Ik ben duidelijk een avondmens. Voor het eerst sinds de trainingen had ik even het gevoel in een roesje te zitten. Het liep allemaal heel erg soepel en het leek alsof ik kon blijven lopen. Sinds mijn ijsbehandelingen van het afgelopen weekend heb ik helemaal geen last meer van pijn in mijn rechterbeen, het voelt zalig! Ik blijf me toch maar aan het start-to-run schema houden, kwestie van me niet te forceren. Ik kijk alweer uit naar zaterdag... de laatste les naar de 5km. Op naar de 10! :-)

22:25 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

13-02-07

Doseren

De afgelopen dagen had ik veel last aan m'n rechterknie. Tijdens het lopen merkte ik haast niets maar nadien was de stijfheid en de pijn duidelijk merkbaar. Ik heb ze 's avonds dan maar heel goed behandeld met ijs en flexium en rara... vandaag niets gevoeld. Ik had echt veel zin in het lopen... we hadden weer team-vergadering op het werk en tja... een loopje helpt altijd om frustraties te verwerken. Een beetje overmoedig startte ik aan de eerste 15min. Ik liep ze aan een redelijk vlug tempo en moest tijdens de laatste 5min. vaart minderen omdat het best zwaar werd. De 2-wandelminuutjes waren m.a.w. welgekomen. Ik denk dat m'n conditie redelijk oké is gezien ik heel vlug terug een rustige ademhaling en hartritme heb. De volgende 15min. waren ook best zwaar. Ik vermoed dat ik aan het begin teveel krachten en energie had verbruikt. Vandaag kwam ik net niet aan de 5km. Nog twee lesjes en ik zou ze moeten kunnen lopen. Goh, wat zou ik ze toch zo graag in 30min halen. We zullen zien hé. Ik geniet vanavond van het feit dat ik absoluut geen pijn heb, nergens gewoon ;-) Donderdag ga ik er echt op letten om te doseren en TRAAAG te lopen. Het is niet de snelheid die telt maar wel de volghouden minuten... denk ik.

Fijne week nog aan jullie allemaal en veel loopplezier! groetjes, kat

22:57 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |