01-03-07

OFF-week

Omwille van de hevige regen gisteren besloot ik om les 3 van het programma uit te stellen tot vandaag. Duidelijk geen goed idee want ik liep nog nooit zo moeizaam. Het was een behoorlijk intensieve training. 10min inlopen, 25min lopen (met regelmatig versnellen) en 10min uitlopen. Halverwege die 25min heb ik opgegeven. Het ging gewoon niet. Ik was bijzonder moe en had enorme dorst waardoor het me echt niet lukte om te blijven lopen. Ik heb de rest van de les dan maar gewoon gewandeld. M'n eigen schuld... deze namiddag zat ik stil achter de pc en dronk ... hm... een glas cola vlak voor het lopen. Verder niets. Zeer slecht... ik weet het! Meestal los ik isostar-poeder op in een halve liter water en dat helpt me een heel stuk voort. Gewoon water had het ook al kunnen doen. Ik heb blijkbaar een harde les nodig om te beseffen dat ik me meer bewust moet zijn van de nodige brandstof!!!

Ik heb besloten om morgen opnieuw te gaan lopen. Ik hoop uit de grond van m'n hart dat het dan beter gaat. Als het niet zo is weet ik niet zo goed wat helpt.

Het enige wat vandaag wel liep was... mijn neus. Behoorlijk lastig! Ik denk dat ik binnenkort nog 'ns op de home-trainer ga stappen of ga zwemmen. Ik heb echt zin om nog 'ns een andere sport te doen. Bovendien biedt het ook de ideale ondersteuning voor het lopen.

Is er trouwens iemand hier in blogland die in de regio Limburg/Hasselt woont en die min of meer op hetzelfde niveau (laag dus :-)) als mij zit? Ik ben op zoek naar een loopmaatje... als ik zelfs maar één keer per week met iemand zou kunnen gaan trainen houd ik het leuker. Ik overweeg zelfs om me aan te sluiten bij een start-to-run groepje. Dat maakt het lopen minder eenzaam he. In mijn vriendenkring zijn er trouwens enkele mensen die met het loopidee spelen... zal ik ze kunnen overtuigen? Het zou anders wel heel erg tof zijn! ;-)

Vooruit, hopen dat het morgen (en de dagen nadien) beter zal gaan. Groetjes van een klein dipje...

18:16 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Troost Bij mij liep het vandaag ook voor geen meter. Morgen beter zeker?

Gepost door: Marc | 01-03-07

't kan niet alle dagen feest zijn 't zal wel beteren, je bent zondag diep gegaan, geef je lichaam wat recuup !

Gepost door: jogginggirl | 01-03-07

Loopneus... ik loop altijd met een zakdoek in de hand! Vervelend hé!
Een off-day heb ik ook regelmatig. Sommige dagen gaat het voor geen meter, en andere dagen kan ik precies blijven lopen!
Cola drinken voor het lopen is inderdaad geen goed idee! Veel te veel suiker! Je kan best enkele uren voor het lopen alle suikers vermijden, anders ben je zo opgebrand!
Is er bij jou in de buurt geen start2run groep bezig? Ik vind het een aanrader hoor! Het is een extra stimulans om toch te lopen! Zelfs in de regen :-) Op de site van de Vlaamse atletiekliga kan je controlen waar er start2run groepen zijn. Doen zou ik zeggen!

Gepost door: c. | 02-03-07

een dipje... ken ieder1 zowel 's hoor. Ik denk ook dat het een gewone reactie is op je wedstrijd van afgelopen wknd... daar heb je denkelijk je grenzen verlegd én mss wel voor der eerste keer echt diep geweest.
Luister dan nu ook gewoon ff naar je lichaam, volg je schema niet te strikt, maar probeer gewoon weer ff te genieten van een relaxt loopje. Komt wel weer in orde !
Geniet nog vanje wknd, en loop ze nog ..

Gepost door: Steven | 02-03-07

ups en downs je hebt dat zo van die dagen dat het wat minder gaat. Maar geen vooral de moed niet op, je komt er wel doorheen. Misschien gaat het vandaag al veel beter.
loopmaatje? hasselt is nu toch wel een beetje ver om wekelijks af te komen, maar als er een wedstrijdje is laat dan gerust iets weten. Deze keer zal ik er wel zijn en kunnen we eventueel samen lopen. De traagste (ik dus) bepaalt het tempo.

Gepost door: Geert | 02-03-07

no worries zo'n offday maken we allemaal wel eens mee hoor, volgende keer zal wel stukken beter gaan!

Gepost door: Ruthje | 02-03-07

niet aan je hartje l... kop op meiske , troost je dat overkomt iedereen wel eens dus , niet aan je (sport) hartje laten komen prettig weekend en verzorg je

Gepost door: katrien r | 02-03-07

Vergeet niet voldoende rust in te bouwen Dag Katrien,
Vergeet in je trainingsopbouw niet om voldoende rustdagen in te bouwen. Rusten is immers zeker zo belangrijk als de trainingen. Niet enkel voor de conditieopbouw maar ook voor het voorkomen van overbelastingsletsels. Zo lig ik momenteel in de lappenmand met knieproblemen.
Trouwens ik ben een fiere gouwgenoot van je, woonachtig te Maaseik en als bediende tewerkgesteld bij Nitto Europe in Genk. Ik ga regelmatig tijdens mijn lunchpauze lopen in de omgeving van het werk.
Als ik terug fit ben en je nog geen loopmaatje gevonden heb, mag je me altijd eens uitnodigen om na het werk een eindje te gaan lopen in de buurt van Hasselt of Genk.
Groetjes,
Luc

Gepost door: Luc | 04-03-07

overkomt, iedereen ééns een dagje dat het niet gaat , maakt iedereen al wel ééns mee. Bij ons in mol is op dit moment terug iopnieuw een groepke star2run gestart, al denk ik, dat gij al wel een paar stapjes verder staat . Leg je schoenen ééns een paar dagen i de kast en begin dan opnieuw , je zal zien dat die dipjes verdwenen zijn .Ik heb in hasselt ook een paar mensen die met mijn schema van de 5 naar de 10 km trainen , maar ze hebben geen blog en na mijn computer crach waren alle mailadressen verdwenen , dus ook van hen . Ik wacht terug op hun éérste contact. Zij zijn mensen die elkaar ontmoet hebbenin een fitnescentrum en daar nu al met een 10 personen zijn tussen de 40 en 55 jaar. 1 man en de rest dames , zo hebbe ze mij toch gezegt.Meer info heb ik er helaas niet over, anders zou ik ze zeker geven .

Gepost door: mario | 04-03-07

De commentaren zijn gesloten.