11-03-07

Benen van lood

Vandaag 38min. gelopen. Na dat sombere weer van de voorbije week keek ik er nu enorm naar uit. Mijn trainingsjasje had ik achterwege gelaten en voor het eerst liep ik in T-shirt. Motivatie meer dan oké, zin om te lopen was er alleszins... en toch liep het vandaag enorm zwaar. Mijn benen voelde net als lood. Ik leer bij, enfin dat hoop ik toch. Wanneer het niet vlot zoek ik meteen naar oorzaken. Benen van lood... zou het kunnen zijn omdat ik gisterenavond een uur lang heb liggen weken in een heet bad waarna ik meteen mijn bedje in kroop, een heerlijk lange nachtrust tegemoet? Het was alsof mijn benen tijdens het lopen riepen: koude douche, koude douche, koude douche. Heeft iemand positieve ervaringen met het nemen van een koude benendouche voor het lopen? Logischerwijze lijkt het me zinvol omdat je bloed op die manier beter door je aderen stroomt en zo ook meer zuurstof kan vervoeren. Pff, ik ben niet opgeleid kennis over het menselijk lichaam... maar mijn gezond verstand zegt me dat dit wel een plausibele verklaring kan zijn. Ik ga het alleszins 'ns uittesten. Bovendien wordt het misschien ook tijd om een korte trainingsbroek te kopen :-).

Ziezo... ik ga verder genieten van mijn zondagje en kijk alweer uit naar dinsdag. Vele groetjes, katrien

13:36 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Ijsbad Neem eens een ijsbad, tenzij je een onverbeterlijke koukleum bent :-).
Onderdompeling in een ijsbad zorgt voor gecontroleerde samentrekking van alle spieren en daardoor stoppen ze de microscopische schade in je spieren.
Een ijsbad is goed voor de behandeling van blessures, ontstekings reacties, spierspanning en spierpijn.
Na een vijftal minuutjes ijsbad komt een `blood rush` vrij. Dit zou de schadelijke stoffen weg spoelen en alles weer voorzien van nieuwe voedingsstoffen.
Je moet er natuurlijk ook geen uren blijven inzitten, hé : -), een kwartiertje is ruim voldoende.

Gepost door: frank spencer | 11-03-07

Warm bad Ik denk niet dat een warm bad de avond voor het lopen kwaad kan hoor. Een koude douche of een ijsbad kan ontzettend deugd doen, dan wel NA de inspanning, allez, toch bij mij. Zeker nu de pijntjes opkomen in de marathontraining is zo'n ijsbad af en toe echt welkom! Volhouden meid, binnekort loop je echt soepel en op je gemak.

Gepost door: Julie | 11-03-07

Ijsbad??? Brrrrr Koude spieren voor het lopen??? Lijkt mij gevaarlijk voor blessures... Zou ik niet doen. Achteraf kan je in de douche de kuiten eens een wisseldouchke geven, afwisselend lekker warm en ijskoud. Een volledig ijsbad lijkt mij wat absurd aangezien je toch vooral de beenspieren afpeigert. Voor een topper misschien wel, maar daar reken ik ons nog steeds niet bij (kan nog komen mss???. Lome benen bij het lopen... Tja het kan al eens voorvallen. Rustig starten dan en je tempo wat aanpassen. De dag ervoor in een warm of koud bad... ik denk niet dat dat echt verschil gaat maken. Een dagje shoppen daarentegen ;-)

Gepost door: Wim | 12-03-07

korte broek Zeg dat wel dat je een korte broek kunt kopen. Met dit lenteweer snakken de beentjes weer naar wat zonlicht. En die loden benen: daar zou ik me niet te veel zorgen in maken. De ene dag is de andere niet. Zaterdag liep het bij mij supervlot en zondag ging het langs geen kanten.

Gepost door: Smurfineke | 12-03-07

De beentjes Aan wat kan zoiets liggen? Dikwijls slaap ik heel slecht , maar loop ik s'anderendaags keigoed . Soms slaap ik keigoed maar is het lopen een ramp .
Volgens mij kan je veel oorzaken opnoemen. Verkeerd gegeten ? te veel gedronken ? enz ....
De éne dag gaat het gewoon beter dan de andere ! We moeten der alleen goed voor zorgen dat we geen blessure te pakken hebben vind ik ! En goed ons schema volgen!
Maar een ijsbad ? Dat overleef ik niet ;-)
groetjes

Gepost door: jetty | 12-03-07

ijsbad over een ijsbad heb ik een tijdje gelden wat geschreven maar dat is na het lopen.
http://runtodream.web-log.nl/runtodream/2007/01/een_ijsbad.html#comments
en ja, zware benen kunnen zomaar komen zonder dat je een verklaring kan vinden.

Gepost door: martine | 13-03-07

zoals al enkelen voor mij schreven... dat ijsbad neem je best na de inspanning - heb dat zelf ook al 's geprobeerd, maar dat valt wel tegen hoor :-)
En met de weersvoorspelling deze week...niet te lang wachten om een korte broek te kopen !!
Tot schrijfs én geniet nog van het lopen,

Gepost door: Steven | 13-03-07

De commentaren zijn gesloten.