24-03-07

Warm of koud

Al bijna één week is het nu, dat ik niet meer ben gaan lopen. De pijn in mijn rechterbovenbeen is er nog steeds. Vannacht ben ik er zelfs even wakker van geworden. Wandelen gaat maar bij iedere stap voel ik 'n lichte pijnscheut. Het gekke is dat het iedere dag op 'n andere plaats pijn doet... en dat allemaal in mijn rechterbovenbeen.

Ik heb besloten om niet meer te gaan lopen tot de pijn volledig verdwenen is. Ik hoop dat het einde in zicht is. Ik vind het enorm jammer want vorige week zondag was het zo leuk en ging het ontzettend goed.

Nog één belangrijk vraagje... hoe behandel je een spiercontractuur (of spierscheurtje)? Mijn enkel en knie genoten enkele maanden geleden van de ijsbehandeling... maar misschien dat spieren net warmte nodig hebben??

Tante Kaat heeft nood aan raad :-((

11:54 Gepost door Katrien in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

spieren ik ben geen expert. Wel heb ik zelf ooit eens een miniem spierscheurtje gehad aan mijn scheenbeen: ik moest toen een week lang 3 x daags Reparil-gel smeren (kan je vrij krijgen in apotheek), tevens Mesulid (ontstekingsremmers) nemen en het een beetje rustig houden uiteraard. Maar ben je zeker dat het dat is? Ik weet zelf ook niet goed wanneer je nu juist warm of koud moet houden. Ik dacht warm enkel igv spierstijfheid om ze wat los te maken, maar zeker ben ik daar niet van hoor. Véél beterschap!!

Gepost door: Ruthje | 24-03-07

Opgepast Oppassen met van die internet-wijsheden omtrent blessures. De enige die je écht kan helpen is een sportarts en ik raad je aan om die ook echt een bezoekje te brengen als je blijft last hebben. Dan ben je zeker dat je de juiste behandeling aan het toepassen bent. Veel beterschap!

Gepost door: Julie | 24-03-07

Rust kan soms wonderen doen, maar als het te lang blijft duren ga je toch beter een sportarts raadplegen! Hopelijk kan je vlug weer je sportschoenen aantrekken. Veel beterschap alvast!

Gepost door: Muriel | 25-03-07

Dokter Mijn ventje zit ook met een vervelende kwetsure. De huisarts schrijft dan wat pillen en gel voor maar weet zelf eigenlijk ook niet wat het is en die zegt dan maar rusten. Uiteindelijk is hij naar de sportarts geweest en moet er een MRI scan gedaan worden om uitsluitsel te geven. De sportarts pakt het tenminste direct aan en laat je niet eerst nog een paar weken voort sukkelen. Dan weet je waar je aan toe bent en wanneer je weer mag trainen.

Gepost door: Smurfineke | 25-03-07

ook ik.... denk dat je best een sportarts kan raadplegen. Dan ben je ten eerste zeker dat er niet alleen een correcte diagnose van je probleem gesteld wordt, maar krijg je tevens ook te horen wat je in jouw geval al dan niet moet laten/doen.
Kop op trouwens, dat komt na verloop van tijd wel weer in orde met die spieren ! Greets,

Gepost door: Steven | 26-03-07

Wijze raad Ik kan me enkel bij de anderen aansluiten.Als je zekerheid en beterschap wil, moet je een sportarts raadplegen. Mocht dat voorlopig onmogelijk zijn, dan zou ik in afwachting voor ijs opteren, waarbij je de 'behandeling' niet rechtstreeks toepast en beperkt tot 15' per keer. Spoedige beterschap!

Gepost door: Sven | 27-03-07

Kiné Om eens niet over de sportarts te spreken (al is dat wel de beste oplossing), tussenstap kan je kinesist zijn. De mijne kent m'n benen door en door, beter dan ikzelf, en wijst me meestal direct op wat ik heb, hoe het komt, wat eraan te doen is. En beter je advies te winnen bij geschoolde mensen (dokters, kiné,...) dan over het internet heen, dan gis je maar wat en kun je er evengoed naast zitten.
Hopelijk snel weer op de been hé.

Gepost door: Achieltje | 09-04-07

Wel ik kwam toevallig op je blog uit en wou gewoon ook even een reactie plaatsen ;) Ik hoop dat je vlug weet wat de pijn veroorzaakt & dat je een gepaste oplossing vindt! Veel beterschap! & dat je vlug weer pijnloos kan lopen!!

Gepost door: Koen | 15-04-07

De commentaren zijn gesloten.